Glass

blev det till efterrätt ikväll, och det av två skäl...för det första fick vi ta av S gipset! Hurra hurra! Vi tog av det efter glassen - tänkte för en gångs skull att det inte gör så mycket om det kommer på själva gipset - och jag har faktiskt sparat själva skenan...en underlig form av sentimentalitet kanske men så är det att vara förälder.

S blev jätteglad och kände om och om igen på armen och pussade på den, glad, antar jag, att den kommit fram igen. Hans allra första reaktion var rent sjukgymnastmässig, han började röra på fingrarna och armbågen som om han aldrig gjort annat än tagit bort gips och därför visste exakt hur man skulle göra. Det var en superglad liten kille som glatt busade runt ungefär som vanligt, trots att hans ömma och oroliga moder försökte hindra honom - det verkar ju så skört nu när armen är oskyddad...

Skäl nummer två: H har äntligen fått en juniorsäng. Eftersom hon inte visat något som helst intresse för att försöka klättra ur sin spjälsäng så har vi struntat i att byta och rätt glada över att hon inte vandrar omkring på nätterna. Men nu finns det två skäl att byta:
1) jag har listat ut att hon nog kommer att ta sig ur spjälsängen det närmaste halvåret och för att hon inte skall behöva stå ut med alltför många nya grejer i samband med att bebisen kommer så tänkte jag att vi byter nu när det liksom blir en sak åt gången
2) hon har för läskiga mardrömmar på nätterna (som jag skrivit nedan) och detta har medfört att hon är jätterädd för sin säng. Så vi tänkte att bytet av säng skulle kunna göra läggdags lite mer positivt...

Åh, vad glad hon var. Hon fick vara med och skura sängen (det är en gammal släktsäng som har stått i förråd ett tag så den behövde en grundlig rengöring) och sedan hade jag köpt lite Nalle Puh-klistermärken som hon fick sätta på den.

Sedan var hon alldeles för uppspelt för att titta på Bolibompa och ville bara gå och lägga sig. Hennes vilja visade sig starkare än vår så redan halv sju var hon iförd pyjamas, färdiginhalerad och vackert placerad på kudden med Stora apan intill sig.

Underbart glada barn idag alltså!

Kommentarer
Postat av: Trollis o pojkar

Skönt med några glada dagar oxå och glass är gott för både stora och små *kramar*

2006-05-12 @ 21:59:23
URL: http://www.thinki.se
Postat av: Nina med T och V

Så ljuvligt att H. var så positiv till att gå och lägga sig! Hoppas att det ska hålla i sig... Tycker att ni resonerade klokt med sängbytet annars :) Ha det bra! /N.

2006-05-12 @ 22:34:37
URL: http://pippi.blogg.se
Postat av: Birte

Skönt att läsa om något positivt, hoppas att det går bättre nu för H med den nya sängen, det kanske hjälper henne att den gamla är borta och att den liksom tagit med sig drömmarna? *kramiz*

2006-05-12 @ 23:12:45
Postat av: Staffan

Man ska njuta när barnen är friska och alla är glada! Vi har bara positiva erfarenheter av att byta till "riktig" säng. Han blev så stolt över sin säng.
- "Stora, stora sängen", kallar han den.

2006-05-14 @ 18:50:24
Postat av: Erna

Jag minns när H:s mamma fick sin stora säng! Hon var också jättestolt och bäddade ner först "Nanin", sedan SAAB:en och sist och mycket förtjust sig själv!
Tänk att det nu är H som är så stor. Jag gläds med Er och henne!

2006-05-15 @ 07:57:13
Postat av: Camilla

Hoppas att drömmarna försvinner bort med den gamla sängen!
Och så skönt för S att äntligen bli av med gipset, lagom nu när värmen äntligen börjar komma
Kram

2006-05-15 @ 08:09:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0