S fyra år

En STOOOOR pojke har vi här hemma nu. För att fira sin status som fyraåring har han idag:

-svarat i telefonen SJÄLV
-tänt alla levande ljus som vi haft
-fått en massa presenter, däribland pussel, polisstation, spikbräda, spel, briotågstillbehör, hjärtformad matta, biobesök, målarbok, pennor, bok och kläder
-haft bästisen O samt diverse kusiner, fastrar, farbröder och farfäder på besök
-ätit favoritmaten våfflor med glass (eller kanske snarare glass med en och annan liten våffla)
-levt livets glada dagar

Han älskar alla sina presenter precis lika mycket, har han förklarat allvarligt för mig, och alla sina kompisar också. OK, men polisstationen ligger rätt bra till, nu när "tjuven" som ingick i legosetet har "blivit snäll".

Nu återstår det bara det stora barnkalaset.

Otroligt längesen

Oj vad längesedan det var jag skrev, slutet av november är alltid en jobbig period för oss och i år var det liksom bara värre än alltid annars.

Men jag skall inte uppehålla mig vid det, utan istället bidra med barnens önskelistor. De är så ofantligt gulliga att jag aldrig sett något liknande. H:s först:(jag färgade bort namnet. Hon får liksom vara The Artist Commonly Known as H här på bloggen).
Här står det alltså, som väl alla kan se: Pjamas och sedan Diadem.
Sedan blir det lite svårare men då får man känna till min dotters vana att skriva från höger till vänster ibland. Dvs raden under Diadem börjar från vänster till höger på sedvanligt sätt, men när utrymmet tog slut tog hon från höger på raden under. Då blir det Prisklenen som som alla vet betyder Prinsessklänning. Ordet därpå läses också från höger till vänster men är även då rätt finsk-klingande: Riisamin - det betyder "Ringsamling" (och don't tell her men det skall hon faktiskt få).

Så kom hon på några saker till som hon ville ha och då uppstod denna "The return of the Killer Önskelista":Den börjar med en hett åtrådd "Eplkarj" dvs Äpplekorg. Sedan kommer "Lavilhed" som för mig är lika obegripligt framlänges som baklänges. Den bloggläsare som kan lista ut vad det är vinner ett fint pris (en hemmavirkad ponny i polyester kanske?) H själv har glömt bort exakt vad det är men vet att hon verkligen verkligen önskar sig detta.
Sist står det Moonsrmasm som står för (enligt H) MASSA suddigummin, MASSA!

Trots allt är hon väl rätt duktig för att nyligen ha fyllt fem?

Måste bara avsluta med att publicera Ss önskelista. Han är snart fyra.Hoppas tomten förstår.

RSS 2.0