Minsann en sjusärdeles karl


Sommarfest på dagis....


En pirat! En fyraårig, linblond, dansande pirat. Bland många andra dansande pirater, alla iförda randiga tröjor, huvudtyg och ögonlapp. Och Sjörövar-Fabbe blev det förstås. Sedan blev det Lejonkungen och lite fler danser.

Sedan kom min lilla pirat (som upprepade gånger ropat "Hej mamma" och vinkat till mig) springande och ville ta av sig piratutstyrseln och hålla lillasyster istället.


Ett troll! Ett troll med färgglad svans och röda kinder med rikligt med fräknar. Ett troll som dansade trolldanser och sjöng trollsånger. Ett stort troll, som viskade "jag måste vara tyst" när lillebrorspiraten vinkade och viftade och skrek "HEJ S!" Ett rätt stort troll, som var tvungen att springa på toa mitt när förskolans rektor skulle dela ut en ros och en överraskningsbok till alla stora barn som skall sluta dagis nu. Som tur är hann han tillbaka för att få sin ros, med en liten lapp där de skrivit hans namn med ett ord för varje bokstav, som alla speglade hans personlighet. Det första ordet var SAKKUNNIG och det måste man ju säga att han är =)

Sedan satt alla de stora trollen på scenen och sjöng Idas sommarvisa så att alla mammor fick tårar i ögonen, iallafall den här mamman.

Så blev det picnic med grillning och den lilla troll-och-pirat-familjen bland alla andra troll-och/eller-pirat-familjer fick sitta i gröngräset och glädja sig åt grillad korv, saft, pastasallad och Nutramigen.

Nu sover de små trollen, de små piraterna, och de små och stora systrarna djupt.

Och vi vuxna sitter och väntar på att de skall sova ännu lite djupare, för då är det dags att plocka fram champagnen. Jojomensan, åttaårig bröllopsdag. I och för sig skall vi fira ordentligt på lördag för då passar det bättre. Men ett litet glas champagne är gott även på en tisdag. Märkligt nog.Kommentarer
Postat av: David

Hmm, tårar i ögonen sa du, påminner mig om någon annan väldigt vacker och känslostark händelse, som inte var så länge sedan... =)Grattis på er bröllopsdag!

::David

2010-06-16 @ 07:07:04
URL: http://www.spanskawilma.se/david
Postat av: Staffan

När förskoleklassen sjunger Idas sommarvisa på avslutningsdagen - det är stort! Så kände jag också i torsdags.

2010-06-16 @ 22:11:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0