Bidde en...

Nä, det blev ingen Uppsaladress. Tack och lov för det, för när det väl kom till kritan ville han inte klä ut sig på maskeraden. Den enda "utklädnad" han gick med på var att byta en av sina strumpor mot en av storebrors strumpor.

Han hade förklarat att han kunde vara en katt och jag tackade min lyckliga stjärna och samlade ihop lurviga kläder och lite sminkpennor samt ett diadem med öron på (om ni fattar vad jag menar, kattöron typ) och en svans. Men så blev det udda strumpor.

Utmaning för en mor

jag: Imorgon är det maskerad på dagis. Vad vill ni klä ut er till?
H&S (samtidigt) En prinsessa.
jag: OK, ja, det är bra. Det var det jag trodde. Det går att ordna lätt. Och du då, A, vad vill du klä ut dig till?
A: (utan att tveka) Uppsala.

Så nu skall bara jag sätta mig och sy en kostym med ett rosa slott, en domkyrka, och diverse små studenter, nyktra och övriga. Och H påpekade för mig: "Glöm inte att det finns lekplatser i Uppsala."

Den ljusnande framtid

H skall ju ha fem yrken när hon blir stor: vägarbetare, frisör, doktor, elitsimmare och präst. Och varför inte? '
Häromkvällen förklarade hon för mig att hon som doktor tänker arbeta på samma ställe som sin far (som är sjuksköterska).
"Vad bra," sade jag. "Då kan du ju bestämma över pappa."'
"Nej, usch, det vill jag inte," svarade H. "Jag vill bara bestämma över Jesus."

Hat trick

Imorse, under A:s och mina gos-sekunder, kom de andra barnen och ville gosa också.
MYCKET bra start på dagen, som sagt. Tre gånger så bra =)

"gosa dig"

En dag som börjar med att ens yngste son sträcker upp armarna och lyser av glädje över att se en kan inte bli annat än bra. Nu börjar ju i och för sig nästan alla dagar på det här specifika sättet, men det är väl bara ännu mer underbart.
-Gosa dig! skriker han entusiastiskt och ligger sedan bredvid mig och suger på tummen - i två sekunder, innan han kommer på att det finns lampor man kan tända och släcka, dörrar man kan öppna och stänga och leksaker att sprida ut över golv och möbler.

Men de där två sekunderna - åhå. Dem kan man leva hela sitt liv för.

Drömjobbet

H funderar:
När jag blir stor vill jag jobba på ett sådant där jobb som gör att man får vara uppe sent på kvällen. Som de som jobbar på ICA Maxi. Eller jag vet: Coop! För då kan man tjäna mycket pengar också! Och om du kommer och handlar, mamma, och säger att du vill ha ett par stövlar, då säger jag "Du får dem gratis!" Och om S kommer, då skall han få massa klänningar gratis. Och A - du kan få gratis glass.
Jag kan ge bort saker till alla stackars människor som vill köpa saker. Då får de grejerna GRATIS! Jättebra va?
Och så får jag jättemycket pengar.
Och får va uppe jättesent på kvällen!"

RSS 2.0