Ung filosof

Var på Apoteket med A och E idag, för att hämta nya fräscha burkar Nutramigen.

När vi väntade i kö så kom en äldre dam som gick långsamt och hade ont, så jag reste mig själv och A upp och lämnade plats. A böjde sig ner och förklarade detta märkliga beteende för E i bilbarnstolen:

"Ser du de där stolarna där? Ser du att de är vuxenstorlek allihopa? Jo, så det betyder att bara vuxna skall sitta i dem. Barn får sitta i dem om inte vuxna finns. Men när vuxna finns skall vuxna sitta i dem. Titta här (börjar räkna med fingrarna mot alla stolarna) stor stol, stor vuxen sitter i, stor stol, stor vuxen sitter i - hela vägen. Blir du ledsen lilla E? Var inte ledsen, jag skall berätta en hemlis för dig. (böjer sig ner mot E och teaterviskar) Vuxna tycker det är roligt att sitta på stolar, de fattar inte att det är roligare att springa omkring. Så sen när du har blivit stor och slutat vara bebis och blivit barn, då kan vi springa omkring och då sitter alla vuxna på stolarna och tror att de har roligt och då springer vi och VET vi att vi har roligt."


Kommentarer
Postat av: Pippi

2010-06-16 @ 22:10:57
URL: http://langstrump.wordpress.com
Postat av: David

Åh, vad härligt! Go A!

2010-06-17 @ 07:02:30
URL: http://www.spanskawilma.se/david
Postat av: Anonym

Hej! Åh, vilken underbar förklaring! Barn är så härliga :) Kul att träffa dig i verkligheten i helgen också!kram /Karin...från bröllopet

2010-06-17 @ 10:20:24
URL: http://qurin.blogspot.com
Postat av: Staffan

Så sant, A: så sant... Det är roligare att springa omkring!

2010-06-17 @ 11:33:42
URL: http://nahlinder.se
Postat av: Erna

Fantastiskt fint filosoferat - och så rätt!

2010-06-17 @ 17:41:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0